Képes receptvilág

Sok jó recept egy helyen

     Töltött sajtostekercs tarjából

Töltött sajtostekercs tarjából

hozzávalók 3 főre
  • 40 dkg trappista sajt
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg krémsajt
  • 1 ek mustár
  • 15 dkg főtt füstölt tarja
  • őrölt bors
  • fél csokor petrezselyem
elkészítés
  1. A vajat a krémsajttal és a mustárral simára keverjük.
  2. A füstölt tarját ledaráljuk, és a fölaprított petrezselyemmel együtt a sajtkrémhez keverjük. Ízesítjük sóval, borssal.
  3. A trappista sajtot egy darabban forró vízbe tesszük. Lassú tűzön addig melegítjük, míg formálhatóan puha lesz. Nem kell forralni, forrásközeli hőfok pompásan megteszi.
  4. Fontos, hogy a sajt belül is puha legyen, különben nem tudjuk nyújtani. Ha kívül-belül puha, óvatosan leszűrjük, deszkára vagy nedves ruhára kiborítjuk, és sodrófával fél cm vékony lappá nyújtjuk.
  5. Rásimítjuk a sonkás krémet, és szorosan  fölcsavarjuk, formáljuk. Behűtjük, majd hidegen fölszeletelve tesszük tálra.



        Tepsis citromos burgonya


Tepsis citromos burgonya

  • Hozzávalók

    500 g újburgonya

    2-3 evőkanál citromlé

    50 g margarin

    3 evőkanál olaj

    100 ml víz

    só, bors

    bazsalikom

    2 gerezd fokhagyma

    kapor, petrezselyem





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 1
Heti: 2
Havi: 2
Össz.: 21 188

Látogatottság növelés
Oldal: Előételek
Képes receptvilág - © 2008 - 2024 - kepesreceptek.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »